Geschiedenis van De Ruiter Seeds

De ervaring van generaties

2012 De Ruiter kiest voor productsegmentatie om haar klanten specifieke vakkennis voor de gewassen te kunnen bieden. De Ruiter richt zich daarbij uitsluitend op groente en onderstammen voor de verwarmde en beschermde teelt. Het nieuwe merk De Ruiter belooft telers een uitstekend groeipotentieel en een brede basis om de allerbeste gewassen te telen en hun bedrijf uit te bouwen.
2009 De Ruiter Seeds maakt de strategische keuze voor de segmenten tomaat, paprika ,komkommer, aubergine en onderstammen als producten voor de beschermde teelt. De Ruiter gaat zich op die groenten richten door haar vakkennis en ervaring hierin nog verder uit te breiden en te delen met de keten.
2008 De Ruiter Seeds wordt overgenomen door Monsanto.
De jaren '90 De Ruiter kent een explosieve groei, met name door de verdere ontwikkeling van onderstammen.
De jaren '80 het productassortiment wordt uitgebreid met paprika en aubergine.
De jaren '70 De Ruiter introduceert een baanbrekende innovatie: Sporu, een komkommerras dat bestand is tegen het gevreesde spotvirus. Kort daarop lanceert De Ruiter nóg een grote doorbraak in de internationale tuinbouw. Het nieuwe tomatenras Sonato heeft een resistentie tegen het Tobacco Mosaic Virus.
1945 De Ruiter Seeds wordt opgericht op 1 juli in het dorpje Bleiswijk. Daar richt Wouter de Ruiter een kleinhandelsbedrijf op in pootaardappelen en land- en tuinbouwzaden. Al snel ziet hij kans om zijn activiteiten uit te breiden met het selecteren, veredelen en produceren van zaden. Met succes!

Verkoopadressen?

Vind de dichtsbijzijnde locatie.

Verkoopadressen »

Kunt u niet het juiste ras vinden voor uw groeiomstandigheden?

Als u zoekt naar vollegrondgroenteteelt, bezoek Seminis.com.

Bezoek Seminis.com »